IW STi Forum banner
81 - 88 of 88 Posts
Discussion starter · #82 · (Edited)
Full Spectrum Performance piony wkrótce zostaną zamontowane w samochodzie. Skorygują geometrię, dodadzą regulacji i zaoszczędzą sześć funtów na stronę! Wykończenie jest bębnowane i przezroczyste, twarde anodowanie klasy 3. Gorąco polecam, jeśli ścigasz się, a Twój samochód jest obniżony!
Image

Discussion starter · #85 · (Edited)
Ponieważ właśnie założyłem aluminiowe piony w moim '08 STI z Full Spectrum Performance, pomyślałem, że zrobię przegląd lub powtórkę geometrii i ustawień zawieszenia. Nadal nie mam odpowiednio rozwiązanej geometrii tyłu, ponieważ obniżyłem go o ponad cal, mimo że mam tam wszystkie produkty Whiteline. Jeżdżę na oponach 285 na felgach ET 10,5 o ET 35 lub 38 i bez poszerzeń. Amortyzatory MCS dwukierunkowe i stabilizatory 24 mm. Sprężyny 11K/14K. EDYCJA: Lubię przedni stabilizator w najsztywniejszym ustawieniu, a tylny w najmiększym. Dało mi to najbardziej neutralne odczucia z samochodem, a przy poważnej prędkości pokonywania zakrętów mogę doprowadzić do nadsterowności samochodu przy dodatkowym wkładzie mocy. Moja konfiguracja może się zmienić wraz z nowymi pionami, ale to działało dla mnie w ostatnim czasie: Ustawiam 6+ stopni pochylenia i -3,2 pochylenia, 0 zbieżności z przodu, -2,3 pochylenia z tyłu i 0 do niewielkiej zbieżności z tyłu. Dostroiłem swój za pomocą miernika temperatury opon i obserwacji zużycia. Okazjonalnie mogę osiągnąć 1,5 G bocznego i 1,3 konsekwentnie (z poprzednim ustawieniem standardowych pionów). Nowa konfiguracja jest nieprzetestowana. Przeszedłem na komponenty SuperPro, ponieważ używałem ich intensywnie w samochodzie torowym '07, który buduję z TSS Fab pod spodem. Jest odpowiednio obniżony...

Discussion starter · #86 ·
Aktualizacja: Właśnie wysłałem moje przednie, podwójnie regulowane amortyzatory MCS (Motion Control Suspension) z zewnętrznymi zbiornikami na odbudowę i regulację w zakresie centrowania skoku. Stwierdziłem, że z nowymi zwrotnicami mam mniej niż 50% mojego skoku w dobiciu (kompresji)! Powinno to poprawić już i tak bardzo przyjemne, zmodyfikowane zawieszenie.

Discussion starter · #87 · (Edited)
Rozważam sprzedaż tego samochodu. Przebudowuję silnik na zimę. Nie jestem gotowy, aby go wystawić, ponieważ silnik nie jest jeszcze zamontowany i będzie wymagał ponownego dostrojenia.
Samochód to prawdziwa gratka. Jest bardzo dobrze wyważony, ma świetne hamulce i niedawno przebudowane zawieszenie gwintowane MCS. Nowe łożyska przednich kół.
Przy ustawieniu 467 KM dorównuje Z06, Viperom, GT3, doładowanym Lotusom, M3, Mustangom, Camaro itp.
Zaliczyłem okrążenie poniżej minuty w Lime Rock, 1:49 w Palmer przy ustawieniu 430 KM, poniżej 1:20 w Thompson, 1:46 w Club Motorsports w Tamworth, NH, podczas Fall Spectacular 2019 (Boston Chapter of BMW CCA), a w tym roku (2021) w Watkins Glen zanotowałem najlepsze okrążenie 2:14 na zużytych oponach Hoosiers przy ustawieniu 430 KM, z 60 godzinami pracy silnika. To i mam 75 lat.
Jeśli chcesz zobaczyć więcej dokumentacji na temat samochodu lub zdjęć, wyślij mi prywatną wiadomość tutaj lub wyślij mi e-mail na adres scargod at g mail lub napisz do mnie na Facebooku. Glyn Churchman. Jestem w S Connecticut. Moje filmy z torów na YouTube!

Discussion starter · #88 ·
81 - 88 of 88 Posts