IW STi Forum banner

1 - 20 of 314 Posts

·
Registered
Joined
·
98 Posts
Discussion Starter #1
There are soo many posts about different problems i thought it would be nice to see how many with '08-'09 STI's have had virtually NO problems with their STI's and what mileage you are currently at.

Positive post alert :tup:
 

·
Registered
Joined
·
485 Posts
No problems and now at 15000kms. Last 3000kms in the cold and snow. Reflash at 5000kms. Synthetic at 14000kms. Magnetic oil pan plug clean. No mods except rally armour flaps and winter wheels and tires. Burns very little oil - less than normal.

Medium (strong) breakin with a few hard runs here and there in S# but tried not to run at one rpm (up to 5500) too long. Hit redline a few times before reflash without knowing this was a bad thing to do. I'm adding this because all I read here is that my car should have blown up by now with a break in that seen boost and S#. Well it hasn't and I believe I did it right! It runs perfect though I had to reset the ECU once because of poor performance after the reflash.
 

·
Registered
Joined
·
20 Posts
all systems go....
2400 miles on it and mechanically the car has been great.

I went through a few weeks where I was disappointed with the overall performance/power of the car but a Perrin Stage 1 tune changed all of that and fast. the car is much much stronger with this tune and the boost really kicks hard at 3000 rpm and pulls HARD all the way through the rev range in every gear.

so, Apart from the lame stock tune we all got my 08 has been great.

-minimal whining on the cold mornings
-great feel through the transmission
-love the brakes
-interior has held up very well to the challenges my 2 year old gives it.

Even my OBP paint has held up well through the Colorado winter.
 

·
Registered
Joined
·
542 Posts
*knocks on wood*

no issues as of yet.

over 100 runs down the 1320, stg 1 and 2, 12 autox events and 4 rallyx events, sitting at 10,500 miles. I broke the car in properly the first 1000 miles, no boost, put it in "i" mode (lame but glad I did it now), shifted about 3500-3800 RPMs. As soon as I hit 1000 miles, AP went on so I really didn't have the issues with the stock tune. Been beating on the car ever since, but all regular and suggested maintenance is done to the car. will be switching to full syn oils, fluid flushes, etc next month when my oil change is due.
 

·
Registered
Joined
·
865 Posts
Little over 9000 miles. Not a single mechanical glitch. 2 track days last year 3-4 planned for 2009. Downpipe and a protune. Thing is a beast!!!
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
I should be hitting my 3500 mile service this week and no real trouble so far other than noisy brakes. Unless of course you would include the fact that Town Fair Tire scratched all 4 of my rims while mounting the snows!

Oh, and I got destroyed by a $110,000 Porsche but it really didn't surprise me all that much.
 

·
Registered
Joined
·
1,005 Posts
I am at 5300 miles and have not had a single problem. The car has been completely reliable. Bought it with 30 miles on it, ECU reflash at 500, and was broken in according to themanual. Oil changes at 1000 and 3000 miles.
 

·
Registered
Joined
·
721 Posts
1500 miles trouble free (outside a couple of annoying squeeks that should not be present in a brand new car). *knocks on wood*
 

·
Registered
Joined
·
529 Posts
6900KM no probs

other than the annoying cargo cover rattle (tried every remedy here on IWSTI-maybe its just the sub 0' environment.)

one thing i hate is that the windshield sprayer could be better on the passenger side. it doesn't seem to get that area in the center bottom in the path of the drivers wiper.

My model (Euro) don't have door chimes :) but it does have a seatbelt squealer :p
 

·
Registered
Joined
·
711 Posts
3500 Miles
WVE15 Reflash
Third brake light was half out, replaced
Rear window wiper fluid isn't working, going to be brought in
Windows seem extraordinarily slow going back up, going to point it out
Paint chips/scratches galore. Getting the larger rock chip guards installed Tuesday but they're going to have to sand down the doors and repaint. My running boards look bad and I have chips on the hood and bumper too.

Those are all fairly superficial things though, mechanically the car has been fine.
 

·
Registered
Joined
·
374 Posts
I am all good at 5000 miles. Went to synthetic at 3800...and have burned through a quarter of a quart. It didn't burn anything on dino.

I've been Perrin Stage 1 for 500 miles....and is running like a champ!
 
1 - 20 of 314 Posts
Top