Advanced keys and evo-all bypass install issues - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com
STI Forum
Join
Start New Thread Create Account Advertise FAQ Members List Contact
Advanced keys and evo-all bypass install issues
Advanced keys and evo-all bypass install issues
Go Back   STI Forums > > > > Advanced keys and evo-all bypass install issues
Reply
 
Thread Tools
Old 05-02-17, 07:35 PM   #1
kenny_
Active Participant
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: 09 WRX
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 6
My Subaru Parts for sale

Join Date: Sep 2011
kenny_ is an unknown quantity at this point
Default Advanced keys and evo-all bypass install issues

Hi guys,

I've run into a problem installing AK kit with evo-all bypass into my 08 Sti. I've tried troubleshooting for a few days with no success. Hoping someone here can help me out.

When starting using push start button it cranks for a long time. It barely catches and sometimes requires a 2nd crank. This is using tach mode. Even when using tach less I have to hold crank for a long time also.

Odd thing I noticed is when using the button to go into ignition (engine not running) the Dccd "S" flashes along with cruise but once it starts its fine. I'm not sure if this is related or not. Using the key to go into ignition it does not flash.

I've tried joining both the cars ign 1 and 2 (green/blue) wires together with the AK's green wire and also separately using the AKs ign 1 and 2 with no success.

I also tried turning the key to Ign. When in this position I then push the button to go into acc. As soon as I do this the Dccd light starts flashing.

Using a multimeter. In ign position using button (engine not running) ign1, ign2 and acc all have 12v running through them.

Any suggestions will be appreciated.
Thanks

Kenny
kenny_ is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-03-17, 05:19 AM   #2
awenthol
Advanced Mastery Level I
Feedback Score: 3 reviews
 
Fav Mod: Tint
My Subaru Parts for sale

Join Date: May 2013
Location: SW Michigan
awenthol is a jewel in the roughawenthol is a jewel in the roughawenthol is a jewel in the rough
Default Re: Advanced keys and evo-all bypass install issues

Sounds similar to an issue I had.

First thing is first--the EVO ALL shouldn't have anything to do with this. AK is using it for lock, unlock, etc. The (tachless) system can/will still function without the EVO ALL. Thus is everything to do with your ignition switch wiring.

The factory harness has a wire that has to be hooked to the power while cranking. I don't recall the details off hand but will look into it.
awenthol is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 05-03-17, 05:21 AM   #3
awenthol
Advanced Mastery Level I
Feedback Score: 3 reviews
 
Fav Mod: Tint
My Subaru Parts for sale

Join Date: May 2013
Location: SW Michigan
awenthol is a jewel in the roughawenthol is a jewel in the roughawenthol is a jewel in the rough
Default Re: Advanced keys and evo-all bypass install issues

Ignition
awenthol is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 05-03-17, 07:51 AM   #4
kenny_
Active Participant
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: 09 WRX
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 6
My Subaru Parts for sale

Join Date: Sep 2011
kenny_ is an unknown quantity at this point
Default Re: Advanced keys and evo-all bypass install issues

Are you saying there's a wire outside that diagram you needs to be hooked up?

Looking at that diagram I can confirm using a multimeter that the correct wires are seeing power in all positions Inc cranking

Last edited by kenny_; 05-03-17 at 08:11 AM.
kenny_ is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 05-03-17, 09:17 AM   #5
awenthol
Advanced Mastery Level I
Feedback Score: 3 reviews
 
Fav Mod: Tint
My Subaru Parts for sale

Join Date: May 2013
Location: SW Michigan
awenthol is a jewel in the roughawenthol is a jewel in the roughawenthol is a jewel in the rough
Default Re: Advanced keys and evo-all bypass install issues

Quote:
Originally Posted by kenny_ View Post
Are you saying there's a wire outside that diagram you needs to be hooked up?

Looking at that diagram I can confirm using a multimeter that the correct wires are seeing power in all positions Inc cranking
No, one of the wires had to be hooked up differently than the schematic and I don't remember the details right now. I just know the car would only start when holding the PSB from completely off through cranking. If cycling through acc-ign-start, it wouldn't go.
awenthol is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 05-10-17, 06:32 PM   #6
kenny_
Active Participant
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: 09 WRX
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 6
My Subaru Parts for sale

Join Date: Sep 2011
kenny_ is an unknown quantity at this point
Default Re: Advanced keys and evo-all bypass install issues

So far I have my wiring suggested by AdvancedKeys:

(PSB06) White Positive START <-> Starter 1 (W/B) and Starter 2 (W/R)
(PSB06) Green IGNITION 1 <-> Ignition (Green) and ACC 1 (Blue)
(PSB06) Yellow ACC <-> ACC 2 (Yellow)

Took some clips to show the behavior:
This clip shows me starting the car with key with no problem:
20170510 212756 - YouTube

This one shows the problem i am experiencing:
20170510 215037 - YouTube

It looks like tach isn't programmed properly.
But it's not the case since it also happens in tach programming mode:
20170510 215255 - YouTube

There must be something else im missing as you can see on the 2nd clip. When it fails to start the first time i push the button the DCCD S light comes up.
kenny_ is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 07-28-18, 02:21 PM   #7
Boogieman98
Joined the Conversation
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: SWP 13 WRX STi
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 3
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2018
Boogieman98 is an unknown quantity at this point
Default Re: Advanced keys and evo-all bypass install issues

Did you ever figure this out? I am having the same issue and it is driving me crazy
Boogieman98 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Spin In An Evo. KruxSTi Off Topic 31 10-02-07 09:24 PM
Suspension/Stiffening EVO Vs. STi Handling AMS GD-General 10 04-11-07 04:59 PM
17yr old bought my friends EVO IV, can you guess what happenend? eatV8 Off Topic 32 03-30-06 07:51 PM
Impressions of EVo infinity Off Topic 15 02-21-04 08:17 PM


New To Site? Need Help? More

All times are GMT -8. The time now is 08:25 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.