High Beams stopped working... - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com
STI Forum
Join
Start New Thread Create Account Advertise FAQ Members List Contact
High Beams stopped working...
High Beams stopped working...
Go Back   STI Forums > > > > High Beams stopped working...
Reply
 
Thread Tools
Old 03-28-09, 01:07 PM   #1
Bullitt2496
Advanced Contributor Level 1
Feedback Score: 1 reviews
 
Car: 06 WRX STi
My Threads
Posts: 106
My Subaru Parts for sale

Join Date: Feb 2004
Location: CT
Bullitt2496 is an unknown quantity at this point
Default High Beams stopped working...

Hey guys... the high beams stopped working properly on my 08 STi... It's bizarre... when you turn them on, you only get the DRL brightness lights... Unplug one bulb, and the other goes to full brightness...

I swapped the fuse for the high beams, no change.
Another odd, thing, if you unplug the DRL module, the high beams don't work, period...

anyone else had this issue?
Bullitt2496 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-30-09, 06:26 PM   #2
Bullitt2496
Advanced Contributor Level 1
Feedback Score: 1 reviews
 
Car: 06 WRX STi
My Threads
Posts: 106
My Subaru Parts for sale

Join Date: Feb 2004
Location: CT
Bullitt2496 is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

nobody?
Bullitt2496 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 03-30-09, 07:50 PM   #3
twigg107
Advanced Mastery Level II
Feedback Score: 2 reviews
 
Fav Mod: Me.....
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2006
Location: Port Orchard, Wa
twigg107 is on a distinguished road
Default Re: High Beams stopped working...

electrical problems suck..... take it to the dealer.
__________________
2010 Ford Edge
twigg107 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-30-09, 08:18 PM   #4
ytsohptwhere
Advanced Mastery Level I
Feedback Score: 1 reviews
 
Fav Mod: 'STi' Licence Plate! w00t w00t
My Subaru Parts for sale

Join Date: Feb 2008
Location: Ellensburg Washington
ytsohptwhere is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

Maybe try looking at the DRL fuse as well. If not like twigg said take it to the dealership. Warranty FTW
ytsohptwhere is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 03-31-09, 03:25 AM   #5
GT42RR
Becoming A Contributor
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: White 08 STI
Fav Mod: Cobb AP
My Threads
Posts: 11
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2008
Location: Ancaster Ontario
GT42RR is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

Thermometer not working: displays -22.

Check post #19 has the solution for your problem.
GT42RR is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 03-31-09, 03:56 AM   #6
Bullitt2496
Advanced Contributor Level 1
Feedback Score: 1 reviews
 
Car: 06 WRX STi
My Threads
Posts: 106
My Subaru Parts for sale

Join Date: Feb 2004
Location: CT
Bullitt2496 is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

I'll tell them about the bulletin. The hillarious part is: I took it to the dealer... they said it was caused by my Alpine NAV unit and wanted me to remove it (HAHAHA)
Bullitt2496 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 03-31-09, 01:19 PM   #7
Bullitt2496
Advanced Contributor Level 1
Feedback Score: 1 reviews
 
Car: 06 WRX STi
My Threads
Posts: 106
My Subaru Parts for sale

Join Date: Feb 2004
Location: CT
Bullitt2496 is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

Took the fuse box off as the bulletin described. The larger of the two connectors was corroded so bad that one of the wires fell off... (the high beam relay wire?) The dealer told me the bulletin didnt exist, and that I still needed to take the radio out, so i fixed it myself. The stupid dealer in question is Schaller Subaru in Middletown, CT.

They should be thanking me, I saved them from ordering a 1k dollar part (the body control module, which is what they wanted to replace to fix it.)
Bullitt2496 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 03-31-09, 02:53 PM   #8
twigg107
Advanced Mastery Level II
Feedback Score: 2 reviews
 
Fav Mod: Me.....
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2006
Location: Port Orchard, Wa
twigg107 is on a distinguished road
Default Re: High Beams stopped working...

Send a email to subaru and tell them what happened. Subaru needs to know that your dealer is jacking you around like that.
__________________
2010 Ford Edge
twigg107 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 03-31-09, 02:56 PM   #9
Bullitt2496
Advanced Contributor Level 1
Feedback Score: 1 reviews
 
Car: 06 WRX STi
My Threads
Posts: 106
My Subaru Parts for sale

Join Date: Feb 2004
Location: CT
Bullitt2496 is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

oh I will. trust.
Bullitt2496 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 04-07-09, 11:41 AM   #10
hnasko
Advanced Contributor Level 1
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: 08 STI BLK
Fav Mod: Chrome Mustache
My Threads
Posts: 101
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jan 2008
Location: Boston
hnasko is an unknown quantity at this point
Default Re: High Beams stopped working...

The Subaru of America Bulletin does not list the erratic High Beam issue like the Canadian Bulletin does.

Explain that one to me.
hnasko is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ICE/Security Alarm chirper stopped working...hmmph mgsm666 GD-General 20 09-22-08 08:53 PM
Burseth Racing High Performance Private Coaching BursethRacing.com USA - Midwest 9 04-08-08 03:08 PM
Interior All my autometer gauges just stopped working BigboostSTi GD-General 9 09-13-06 03:36 AM
Exterior Upgrading my high beams with 9011 bulbs rodent GD-General 8 03-28-05 05:50 AM
Dual Low and High Beams HID-Anyone interested? MyWRXSti General Subaru Discussion 5 04-05-02 09:58 AM


New To Site? Need Help? More

All times are GMT -8. The time now is 05:35 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.