Exhaust Full bolt ons, now ticking sound? - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com
STI Forum
Join
Start New Thread Create Account Advertise FAQ Members List Contact
Full bolt ons, now ticking sound?
Full bolt ons, now ticking sound?
Go Back   STI Forums > > > Exhaust Full bolt ons, now ticking sound?
Reply
 
Thread Tools
Old 06-15-19, 09:59 PM   #1
STI Machine
Joined the Conversation
Feedback Score: 0 reviews
 
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 2
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2019
STI Machine is an unknown quantity at this point
Default Full bolt ons, now ticking sound?

Hey everybody need some help I've already been to 3 different shops with no resolve. I recently went stage 3+ on my 2015 STi. I already had Invidia Catless Downpipe and Corsa Exhaust installed. Everything was fine. I then had Tomei UEL Headers, Grimspeed Uppipe with Tial 38mm EWG installed. Now for some reason I'm getting a ticking/ratting sound that's coming through my downpipe. It happens at any rpm, even idling and only goes away when I get the car really hot. If I shut the car off to get gas, when I restart the car the ticking sound is back until I drive around for at least 5mins. If I do a pull the sound goes away. So for some reason it goes away with heat. I thought it was an exhaust leak but I've been to 3 subaru performance shops with no success. My slip joints on my header dont leak, they checked the gaskets with water and soap, all good. So I'm confused because it goes away with heat, I would think whatever it is, its expanding with heat and sealing the leak? I've done tonnes of research and cant seem to find this issue with heat. I've heard of people saying that the headers or up pipe could be causing the ticking/rattle because it's thinner metal but why would it go away with heat? It's also louder coming from the passenger side but its definitely ticking in the Downpipe. What you think? Need some ideas.

Any help really appreciated. Thanks in advance!
STI Machine is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 06-16-19, 01:24 PM   #2
wiEiEzy
Advanced Contributor Level 2
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: 2017 STI
Fav Mod: cobb tbe
My Threads
Posts: 256
My Subaru Parts for sale

Join Date: Dec 2016
Location: OC <--> LA
wiEiEzy is an unknown quantity at this point
Default Re: Full bolt ons, now ticking sound?

video?
wiEiEzy is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 07-11-19, 09:27 PM   #3
STI Machine
Joined the Conversation
Feedback Score: 0 reviews
 
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 2
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2019
STI Machine is an unknown quantity at this point
Default

Hey everybody sorry for not getting back on this sooner been really busy at work but good news, problem solved. The ticking was being caused by the internal Wastegate. For some reason my grimspeed bracket is having issues holding it shut. So my next thing to do will be remove turbo and weld IWG shut.. At least I know forsure I'll have no more issues
STI Machine is offline  
Likes 2 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


New To Site? Need Help? More

All times are GMT -8. The time now is 05:46 AM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.