P0031 - Subaru Impreza WRX STI Forums: IWSTI.com
STI Forum
Join
Start New Thread Create Account Advertise FAQ Members List Contact
P0031
P0031
Go Back   STI Forums > > > P0031
Reply
 
Thread Tools
Old 03-14-16, 01:56 PM   #1
astrange22
Joined the Conversation
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: WRB 03 WRX
Fav Mod: Coming Soon
My Threads
Posts: 3
My Subaru Parts for sale

Join Date: Sep 2008
astrange22 is an unknown quantity at this point
Default P0031

HELP! I recently went stage 2 (Invidia Catted DP) on my 2016 STI, and got a tune from Eric @ Torqued Performance. This will be my 3rd subie with his maps and they are great.

I took my car to the touchless car wash to spray the salt off of the bottom of the car and while in the car wash, my check engine light came on. I have been stage 2 for a few hundred miles with no issues. I read a lot about the error and most say it could be a bad sensor or issues with a short in the wiring. It keep popping the fuse. I figured there was an issue with the wiring getting wet or something.

I first checked the wires and they were good . I replaced the fuse, cleared the code and it popped again. I then replaced both the front and rear sensor and replaced the fuse and cleared the code. It popped again as well. I am stumped where to look next.

Any ideas would be great!

Thanks,
Adam
astrange22 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 03-21-16, 10:18 AM   #2
drop0ut
Becoming An Advanced Contributor
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: PBP '11 Ltd - all OE
Fav Mod: aftermarket warranty
My Threads
Posts: 90
My Subaru Parts for sale

Join Date: Jun 2014
Location: Hipchester Hills, MI
drop0ut has a little shameless behaviour in the past
Default Re: P0031

Hmm.. Don't think it would be anything the tuner did. So either electrical or mechanical, either theres a short from something touching the contacts together maybe from the undercoat sprayer or it physically damaged the sensor. o2 sensors are pretty rugged, I would check the leads.
drop0ut is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Old 06-08-16, 07:57 PM   #3
STiGuy22
Becoming A Contributor
Feedback Score: 0 reviews
 
Car: SWP 12' WRX STi
Fav Mod: The Driver
My Threads
Posts: 37
My Subaru Parts for sale

Join Date: Oct 2014
Location: North
STiGuy22 is an unknown quantity at this point
Default Re: P0031

Did you ever find what the problem was? Same thing happened to me but I replaced the fuse and I haven't had a CEL again.
STiGuy22 is offline  
Likes 0 Dislikes 0
 
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P0031 Problem knemeth ECU Tuning & Performance Electronics 6 04-20-13 10:50 AM
Urgent CELL Issue.. P0031 related to Knock Sensor? SirMattieP ECU Tuning & Performance Electronics 4 07-16-10 10:55 AM
Will code P0031 cause a rough idle? vipermagic 2.5 Liter/Litre Factory Motor 2 08-03-08 10:09 AM
P0031 code bigJP ECU Tuning & Performance Electronics 3 09-04-07 10:09 PM
Cel P0031 & P0032 Silver_Bullet 2.5 Liter/Litre Factory Motor 7 08-22-07 02:13 PM


New To Site? Need Help? More

All times are GMT -8. The time now is 03:59 PM.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Designed & Powered by Domain Architect
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.